Over ons

Foto van Eijndhoven werd in 1941 opgericht door Martien van Eijndhoven.
Het is een echt familiebedrijf, waarin de zoons Tiny en Jan aanvankelijk in hun vrije tijd meewerken. In de jaren zestig breiden de werkzaamheden uit met bewegend beeld.
Dit wordt geleverd aan het vroegere NTS Journaal. Ook wordt de bedrijfsnaam veranderd in Persbureau van Eijndhoven.

De overstap van film naar video maakt het bedrijf als een van de eersten in de loop van de jaren zeventig. Het buitenland, een eigen studio en een straalzender geven in de jaren tachtig een nieuwe dimensie aan de werkzaamheden.

Begin jaren negentig verhuist Persbureau van Eijndhoven naar een groter pand met alle benodigde faciliteiten voor de toekomst. Tevens versterkt in 1992 de derde generatie, Jeroen, de zoon van Tiny, het bedrijf. Vanaf 2005 komen er in de regio Rotterdam twee cameramannen het team uitbreiden.

Ondertussen werken de fotografen niet alleen meer voor de dagbladen als Brabants Dagblad en Telegraaf, maar ook voor De Efteling, Amphia Ziekenhuis, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, Jumbo en andere bekende organisaties. Vanaf 2014 voert Persbureau van Eijndhoven haar werkzaamheden onder een nieuwe naam: Beeld Werkt.

In 2016 begint Beeld Werkt met het verzorgen van websites onder de naam: Web Werkt. Tevens wordt er een eigen uitgeverij opgezet: Woord Werkt.